Zware Europese kampioenschappen

CYCLOCROSS ITALY EUROPEAN CHAMPIONSHIPS MEN
Op het EK in het Italiaanse Silvelle snelde Lars naar een top-5 plek op een zware omloop. Quinten en Toon vervolledigden de top-7. Bij de beloften reed Andreas naar een mooie 6de plek. Het grote succes van de dag was voor ons AA Drink Jongerenteam, waar junior Thibau naar zijn eerste Europese titel knalde.

De Italiaanse modder van zaterdag was op het vlakke parcours opgedroogd tot een zuigende brij. In de strijd om de Europese titel bij de mannen elite was Quinten de snelste starter. Samen met Toon maakte hij lang deel uit van de kop van de wedstrijd. Lars startte sterk, zakte even terug, maar kwam opnieuw vooraan aansluiten in de slotfase. Quinten streed lang mee voor een podiumplek en finishte uiteindelijk 6de. In het slot stak Lars hem nog voorbij naar een 5de plek. Toon reed moegestreden naar een 7de plek. Corné finishte 14de.

14. Corne Van Kessel

Bij de beloften zagen we een sterke prestatie van Andreas Goeman. De derdejaarsbelofte uit Denderleeuw schoof ronde per ronde op richting de top-5. Uiteindelijk finishte Goeman in zijn eerste EK bij de beloften op een verdiende 6de plek. Yentl Bekaert finishte 16de in Noord-Italië.

Beloften

1. Mickael Crispin
2. Timo Kielich
3. Antoine Benoist
6. Andreas Goeman
16. Yentl Bekaert

Ellen Van Loy dook bij de dames als eerste het Italiaanse veld in. Halfweg bezette onze Telenet Baloise Lion een mooie vierde plek. Aan het slot nam Ellen na een moeilijke tweede wedstrijdhelft genoegen met een top-10 plek.

Dames

1. Yara Kastelijn
2. Eva Lechner
3. Annemarie Worst
10. Ellen Van Loy

Marthe Truyen kende een moeilijk Europees kampioenschap. In de wedstrijd voor dames beloften finishte onze 20-jarige renster uit Nijlen 13de.

Dames beloften

1. Ceylin Alvarado
2. Anna Kay
3. Marion Norbert Riberolle
13. Marthe Truyen

Triomf voor onze opleidingsploeg AA Drink Jongerenteam op het EK voor junioren. Thibau Nys troefde ‘s ochtends na een spannende strijd Jente Michels af en reed naar zijn eerste Europese titel. Ward Huybs finishte 21ste.