Twee Telenet Fidea Lions in top-5 in Gieten

larsgietenRG
Met een vierde en vijfde plaats voor respectievelijk Lars Van der Haar en Quinten Hermans zat er net geen podiumplaats in voor de Telenet Fidea Lions in de openingsmanche van de Telenet Superprestige in het Nederlandse Gieten.

De zege in Gieten ging naar Mathieu Van der Poel, die het haalde voor Wout Van Aert en Laurens Sweeck. Lars Van der Haar finishte op 33 seconden als vierde,. Quinten Hermans op 43 seconden als vijfde. Met Toon Aerts, negende op 55 seconden, posteerden de Lions nog een derde renner in de top-10. Nicolas Cleppe, die last had van de rug, werd 25ste.

In de cross bij de vrouwen nam Ellen Van Loy, zaterdag nog winnares van de GP Neerpelt, een prima start. Net over halfcross zou Van Loy echter opgeven nadat ze geen goed gevoel meer had in de benen. De koppositie van Van Loy werd in overgenomen door Maud Kaptheijns, die het uiteindelijk ook zou afmaken. De Nederlandse won voor Nikki Brammeier en Sophie De Boer.